Lebensbaum

naar-school-bewerktLEBENSBAUM

Een klassiek kleinkunstprogramma gebaseerd op en geïnspireerd door de autobiografische geschiedenis van Esther Linssen. Liederen en teksten worden op onderhoudende en tot nadenken stemmende manier met elkaar verknoopt en vertellen de levens van drie generaties vrouwen. Geen klassieke liederenavond maar toch met klassieke muziek. Liederen uit verleden en heden voor een bewuste en zelfbewuste toekomst. Liederen die ons vanuit de herinnering naar die toekomst kunnen leiden.

De tweede wereldoorlog heeft niet alleen zijn sporen achter gelaten bij hen die hem beleefden, maar ook bij hen die met zijn gevolgen werden geconfronteerd. Men wilde al dat leed zo graag vergeten. Maar kan dat wel? Is dat hoofdstuk afgesloten? Hoe ga je om met de gevolgen van je achtergrond die je ongevraagd bij je geboorte mee krijgt? Is het noodzakelijk om je van het verleden van je voorouders te bevrijden om jezelf te kunnen verwezenlijken, of moet je juist deze bagage accepteren?

paul-benndorf-001In Lebensbaum ontdekt een vrouw dat haar moeder een kind is van een Duitse Wehrmacht soldaat. Zoekend naar haar wortels, probeert ze los te komen van de beperkende invloeden van het verleden. Zij kan haar wortels niet ontkennen; alleen wanneer ze deze accepteert, kan ze verder. Door te zoeken naar de schoonheid die er toch ook geweest moet zijn ontwaakt de liefde in haar en aanvaardt zij uiteindelijk alle facetten van haar geschiedenis.

Liederen van o.a. R. Strauss, F. Schubert, F. Liszt, A. Berg, K. Weill en Charles Aznavour.

Ali Cifteci speelt en zingt de afwezige man.

Voor boekingen kunt u contact met ons opnemen.